torsdag 22 mars 2012

Kanada Montreal del 2

En kväll innan vi gick ut och drack öl så tog vi med oss öl och gick upp på Montreals egna kulle. Det är som ett litet berg precis utanför stan. Högst upp på berget så finns ett neonkors. Ja.
Utekvällen visade sig bli en korvfest. Alla killar kände bara..andra killar.
Detta ställe hette något med gud och himlen och hade öl av alla de slag. Till exempel en kaffe-öl och annat, jag minns inte.
Poutine, det är något som jag tidigare aldrig hört talas om. Det är specialitet här. Typ pommes med sås och olika typer av pålägg. Inte gourmet men gott obvi.

Vi gick på en marknad som var bra. Asmkt billig mat. bilder nedan.
"där ser du priset, tihi"
Hör köpte vi helt nybakade bagels, typ 5st för 15kr.
Tunnelbanesystemet är grått, hjulen är bildäck och det är rent. Denna käring stod och läste litteratur.
Denne enarmade gubbe låg och åt en baguette som på bilden ligger i hans keps.
På kvällen var det fest. Innan så sprang vi runt för att försöka hitta sprit (systembolaget-fasoner,socialistland osv). Först var det lite konstig stämning men snart så droppade halva franska befolkningen in och festen var ett faktum. Allt var väl berett med bar, dansgolv och belysning samt DJbås. På högra sidan dansade engelsktalande, på vänstra alla fransktalande och jag stod väl där i mitten och vajade.
Gick till sängs fullt klädd i underställ, halsduk samt skam för jag blev skrattad åt när de såg mig i min mundering. Det behövdes dock för det var iskallt i rummet på natten.
Åkte från Montreal med solen strålande in genom bilrutorna och denna ångestfyllda pojke fick markera slutet på resan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar